Zakelijk

Wat jij als werkgever wilt weten over kerstpakketten!

December staat in het teken van gezelligheid, maar ook zeker van het kerstpakket. Veel medewerkers denken dat zij recht hebben op zo’n pakket, maar het geven van zo’n pakket is niet wettelijk verplicht. Wel is dit het middel om de loyaliteit onder je werknemers te vergroten. Mits je het goed aanpakt. Lees snel dit artikel om te weten te komen hoe jij als werkgever een goed kerstpakket kan geven!

Kies een passend kerstpakket

Ondanks dat een kerstpakket geen ‘moetje’ is, kan je hiermee wel de dankbaarheid onder jouw werknemers vergroten. Zeker wanneer je een kerstpakket geeft dat doordacht is, in plaats van dat je zomaar iets geeft omdat ‘het hoort’. Wees daarom creatief en origineel.

Vallen de klassieke pakketten, gevuld met eten, niet in de smaak onder jouw werknemers? Ga dan voor een kerstpakket zonder eten, zoals bijvoorbeeld een lekkere set voor onder de douche. Of laat jouw medewerkers zelf een cadeau uitkiezen vanuit een selectie cadeaus. Zo zie je maar dat er genoeg mogelijkheden zijn voor het geven van een kerstpakket.

Maak uitpakken een feestje 

Wat ook een goede strategie is, is om het uitpakken een feestje te maken. Hiermee zorg je voor spanning en een groot verrassingseffect. Om dit verrassingseffect zo groot mogelijk te maken, is het van belang om de geschenken in het pakket met een persoonlijke touch in te pakken. Pak de geschenken bijvoorbeeld in, in de kleuren van jullie bedrijf. Hiermee maak je het kerstpakket 2023 echt helemaal af! 

Bouw toe naar het geefmoment

Bij veel bedrijven is het bijna vanzelfsprekend dat er een kerstpakket zal worden gegeven. Hiermee verminder je het effect van het geefmoment. Blaas daarom nieuw leven in dit moment, door er met een originele twist naartoe te bouwen! 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een advent kalender of een puzzel, welke de weken voor het moment van geven opgelost dient te worden. Hiermee maak jij jouw werknemers niet alleen nieuwsgierig naar hun kerstpakket, het zal ook nog eens zorgen voor een goede teambuilding! 

Geef iets waar iemand echt blij mee is

Tot slot een tip die misschien klinkt als een open deur, maar geef iets waar jouw werknemers echt blij van worden. Hoe weet je waar jouw werknemers echt blij van worden? Door goed naar ze te luisteren. Door het hele jaar goed te luisteren kan jij hun wensen zo goed mogelijk door vertalen in hun kerstpakket. 

Met behulp van deze tips kan jij een geweldig kerstpakket gaan samenstellen!

Back to top button