Tips

Vind jij elektrisch rijden ook nog wat te duur?

Veel mensen zouden graag willen overstappen op een elektrische auto, maar helaas zijn de kosten die hierbij komen kijken vaak te hoog. Een elektrische auto kopen is een grote investering en niet iedereen is in staat om dat te doen. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat je het elektrisch rijden daarom maar vaarwel moet zeggen. Je kunt namelijk ook besluiten om van private lease gebruik te maken. Dat is de ideale manier om zonder grote investering te hoeven doen, toch elektrisch te kunnen rijden. Wij zetten de voordelen van private lease graag voor je op een rijtje. Je zult zien dat wanneer je weet waar je moet zoeken, je uiteindelijk een perfecte deal kunt sluiten.

Private lease zorgt voor duidelijkheid

Een auto kopen is duur. Bovendien ben je daarna zelf ook verantwoordelijk voor de kosten van het onderhoud van je wagen en deze kunnen ook veel gewicht in de schaal leggen. Het is daarom voor veel mensen aantrekkelijker om aan private lease elektrische auto te gaan doen. Met deze constructie betaal je een vast bedrag per maand gedurende een vastgelegde periode, meestal is dit minimaal een en maximaal vijf jaar. Gedurende deze periode rij je in een nieuwe elektrische auto en hoef je je ook geen zorgen te maken over alle bijkomende kosten. Bij je wagen komt namelijk een verzekering, je kunt altijd een beroep doen op de pechhulp. Zo kom je vrijwel nooit voor onverwachte kosten te staan. Het enige wat niet vergoed wordt, zijn je verkeersboetes.

Kies je favoriete model

Een elektrische auto leasen komt met vele keuzemogelijkheden. Je kunt namelijk zelf je model kiezen. Hierdoor kun je precies de wagen nemen die het beste bij jouw behoeften aansluit. Rij jij vaak in de auto naar je werk? Dan zul je meer kilometers maken dan iemand die de wagen alleen maar in de stad gebruikt om even naar de supermarkt te rijden. Rij jij vaak lange afstanden? Kijk dan eens of een hybride model iets voor je is. Dit is een wagen die zowel elektrisch is alsook nog gebruikmaakt van traditionele brandstoffen.

Liever een tweedehands model?

Standaard krijg je bij een leasecontract een nieuwe wagen. Wil je echter graag een scherpere deal sluiten, dan is het de moeite waard om ook eens naar tweedehandswagens te kijken. Deze zijn namelijk vaak nog als nieuw, maar je betaalt er per maand aanzienlijk minder voor. Zo kun je nog voordeliger rijden. Bekijk de mogelijkheden eens op de site van Univé om te zien welke modellen beschikbaar zijn en wat voor jou de beste match is. Uiteraard kun je altijd contact opnemen wanneer je nog vragen hebt over het leasen. Er staat altijd iemand klaar om je te woord te staan en om je te helpen de beste keus te maken.

Back to top button