Wonen

Tips voor het vinden van de beste traplift


Met een traplift kun je langer thuis blijven wonen. Als je zo’n lift langs je trap laat installeren, is traplopen verleden tijd. Hierdoor kun je veilig van beneden naar boven en andersom en dat verkleint de kans op valpartijen. Wie op zoek gaat naar een traplift, ontdekt al snel dat er verschillende partijen zijn die stoeltjesliften verkopen. Zie je door de bomen het bos niet meer? De onderstaande 5 tips helpen je om de beste traplift te vinden.

Verdiep je in de mogelijkheden

Wil je een trap lift kopen? Grote kans dat je direct begint aan je zoektocht. Je ontdekt in dat geval al snel dat er verschillende soorten trapliften zijn. Zo zijn er rechte trapliften, maar ook trapliften met één of meerdere bochten. Voor een trap met bochten kun je geen rechte traplift gebruiken en andersom geldt hetzelfde. Verdiep je daarom eerst in de mogelijkheden. Hierdoor is de kans een stuk groter dat je uiteindelijk de beste traplift vindt.

Houd rekening met je eigen situatie

Een veelgemaakte fout bij een traplift kopen is dat mensen alleen rekening houden met hun trap. Dit is weliswaar belangrijk, maar dat geldt net zo goed voor je eigen situatie. Heb je moeite om je knieën te buigen? Dan is een traplift met ‘normale’ stoel waarschijnlijk niet de beste keuze. Koop liever een traplift die is afgestemd op je lichamelijke situatie. Voor mensen met knieproblemen is een traplift met sta-stoel vaak een betere keuze. Vergeet daarnaast niet om je wensen op een rijtje te zetten met betrekking tot je interieur en het comfort van de lift.

Vraag anderen naar hun ervaringen met een traplift

Zijn er mensen in je directe omgeving die een traplift hebben? Vraag dan eens wat zij ervan vinden. Ervaringen van anderen kunnen het voor jou een stuk makkelijker maken om een traplift te kopen. Zij kunnen je waarschijnlijk ook precies vertellen waar je op moet letten en wat ze de volgende keer anders zouden doen. Met deze informatie op zak wordt het ongetwijfeld een stuk makkelijker om de beste traplift te vinden.

Koop een traplift bij een gerenommeerd bedrijf

Voor het kopen van een traplift kun je bij verschillende bedrijven terecht. Helaas levert niet ieder bedrijf veilige en betrouwbare trapliften. Koop een traplift daarom alleen bij een gerenommeerde traplift leverancier. Hiervoor kijk je niet alleen naar de ervaring van het bedrijf, maar ook of ze keurmerken hebben. Koop je bij een bedrijf met jarenlange ervaring en keurmerken? Dan is de kans groot dat je een kwalitatieve traplift koopt.

Bepaal je budget

Het is verstandig om te bepalen hoeveel je aan een traplift uit wilt geven voordat je aan je zoektocht begint. Blijkt al snel dat een nieuwe lift niet binnen je budget past? Geen probleem, want op Handicare.nl kun je ook tweedehands trapliften kopen. Je krijgt een nieuwe rail, maar een gereviseerde motor en stoel. Hierdoor ligt de aanschafprijs een stuk lager. En dat terwijl je wel verzekerd bent van een veilige en betrouwbare traplift.

Back to top button