Fashion

Op zoek naar een nieuwe dames zonnebril met deze tips!

Heeft jouw zonnebril het begeven? Dan wordt het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe. Zonder zonnebril worden jouw ogen namelijk blootgesteld aan zonlicht en dat kan op latere leeftijd problemen veroorzaken. Omdat het aanbod nogal groot is, vind je het misschien lastig om een nieuwe dames zonnebril te kopen. Daarom hebben wij hier 4 tips op een rijtje gezet die van pas komen tijdens jouw zoektocht.

Kijk naar de mate van bescherming

Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een nieuwe zonnebril dames is de mate van bescherming. Helaas zijn er genoeg vrouwen die hier geen oog voor hebben. Zonde, want jouw ogen kunnen schade oplopen als je ze niet goed beschermt teven uv-straling. Je verkleint deze kans door een zonnebril te kopen die volledig beschermt tegen zonlicht. Je herkent zo’n zonnebril aan de markering ‘UV400’ of ‘100% UV’.

Kies een vorm die bij je gezicht past

Naast de bescherming van de bril is het ook verstandig om naar de vorm en stijl te kijken. Gelukkig is dit iets waar de meeste vrouwen wel direct oog voor hebben. Om te bepalen welke vorm jouw nieuwe zonnebril moet hebben, kijk je naar de vorm van jouw gezicht. Heb je een rond gezicht? Kies dan niet voor een ronde bril. Je benadrukt dan juist dat je een rond gezicht hebt. Dames met een rond gezicht kunnen beter voor een hoekige bril kiezen, terwijl ronde brillen juist goed staan bij dames met een hoekig gezicht.

Zet de bril op

Voordat je een nieuwe dames zonnebril koopt, is het verstandig om deze op te zetten. Je voelt dan direct of hij prettig zit. Heb je een mooie Burberry zonnebril gevonden, maar drukt deze op jouw slapen of glijdt hij van je neus af? Dan kun je beter op zoek gaan naar een andere zonnebril.

Het is namelijk van belang dat de bril lekker zit. Als je naar de winkel gaat om een zonnebril te kopen, kun je deze direct passen. Dit is niet het geval als je de bril online bestelt. Toch hoeft dit geen reden te zijn om je zonnebril niet online te bestellen. Je kunt een zonnebril namelijk bijna altijd terugsturen als je hem niet mooi vindt of hij niet lekker zit.

Ga voor een stevig materiaal

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe zonnebril voor dames, is de kans groot dat je als eerste naar de prijs kijkt. Logisch, want je wilt niet onnodig veel betalen voor een zonnebril. Toch is het niet verstandig om je door de prijs te laten leiden. Een goedkope zonnebril wordt vaak gemaakt van een minder stevig materiaal, waardoor hij sneller vervangen moet worden. Kies daarom liever voor een stevige zonnebril.

Back to top button