Gezondheid

Ontspannen met Yin yoga

Yin Yoga en ontspanningsoefeningen lijken op het eerste gezicht misschien heel verschillend, maar eigenlijk hebben ze veel overeenkomsten. In deze blog zullen we dieper ingaan op de overeenkomsten tussen Yin Yoga en ontspanningsoefeningen.

Kenmerken

Beide Yin Yoga en ontspanningsoefeningen zijn gericht op het verlagen van stressniveaus en het verbeteren van de geestelijke en fysieke gezondheid. Yin Yoga houdingen worden vaak langer vastgehouden om de spieren te ontspannen en de gewrichten en bindweefsels te stimuleren. Het doel van Yin Yoga is om het lichaam en de geest te helpen ontspannen en in het hier en nu te zijn.

Ontspanningsoefeningen, daarentegen, zijn gericht op het verminderen van stressniveaus en het verbeteren van de geestelijke gezondheid door middel van ademhalingstechnieken, geleide meditatie en spierontspanning. Net als bij Yin Yoga, ligt de focus bij ontspanningsoefeningen op het in het hier en nu zijn en het verminderen van mentale spanning.

Een ander kenmerk dat Yin Yoga en ontspanningsoefeningen delen, is de nadruk op ademhaling. Bij Yin Yoga worden ademhalingstechnieken gebruikt om je in de houdingen te helpen ontspannen en om dieper in de stretch te gaan. Bij ontspanningsoefeningen wordt ademhaling gebruikt om te ontspannen en je geest te kalmeren.

Voordelen

Bovendien bieden zowel Yin Yoga lessen als ontspanningsoefeningen vele voordelen voor de gezondheid, zoals het verlagen van stressniveaus, het verbeteren van de slaap, het verminderen van angst en depressie, het versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van de bloedcirculatie. Beide praktijken zijn een geweldige manier om de gezondheid en het welzijn te verbeteren.

Er zijn veel mensen die Yin yoga aanbieden, zowel fysiek als online. Yogaplace is een bekende yogastudio die Yin aanbiedt. Maar er zijn ook online platforms, zoals SEEK, waar in video’s Yin gevolgd kan worden. Dus neem eens een kijkje op deze websites of zoek zelf via het internet naar iets dat bij je past of wellicht zijn er mensen die je er bij kunnen helpen.

Back to top button