Eten & Drinken

7x lekkere brood lunchgerechten

Tegenwoordig zijn wij thuis van die “freaks” die weinig brood eten. Ik moet er echter niet aan denken om helemaal geen brood meer te eten. Ik zwijmel weg bij de gedachte aan een bruine boterham met kaas, ik hou van club sandwiches en je kunt me ’s nachts wekken voor een tosti. In het overzicht van ideeën voor de lunch daarom vandaag: 7x lekker belegde broodjes.

Broodje ei

De recepten uit dit “10x lekker belegde broodjes” zijn me aangereikt door mede foodbloggers, net als de vorige keren. Op dit receptje na. Ik vind dit wel zo’n simpel en origineel idee, dat deze broodjes ei uit de oven van Eten van Eefke wel een ereplaatsje mogen krijgen.

Mexicaanse tosti

Wisten jullie dat je mij ’s nachts wakker kunt maken voor een tosti? Ik ben er echt gek op! Zelfs als ik minder brood eet, maak ik voor een smaakvolle tosti vol druipende kaas een uitzondering. Dat deze quesadilla’s (Mexicaanse tosti’s) uit Severiens kwizien een feestje voor de smaakpapillen zijn, neem ik onmiddellijk aan!

Broodje met Hollandse garnalen

Het is nog heel pril hoor, maar sinds kort zijn de garnalen en ik best vriendjes. Het broodje met garnalen, avocado en knoflookmayonaise van Duizenden1dag lijkt mij een mooie test om te zien of onze relatie daadwerkelijk een blijvertje is 😉

Club Sandwich

Nog niet zo lang geleden bestelde ik in een restaurant altijd een club sandwich als lunch. Als die mogelijkheid er was natuurlijk. Gewoon omdat ik zo houd van de combinatie zachte kip, zoute en knapperige bacon, het frisse van de groentjes en de weldaad van het brood. Momenteel zit ik in een fase dat ik bestel wat ik nog nooit heb gegeten, maar dat terzijde. Een club sandwich gaat er sowieso nog steeds wel in!

Pizza van een shoarmabroodje

Van pizza houden we (bijna) allemaal toch? En zo’n mini-pizza die gemaakt is van een shoarmabroodje is gewoon te schattig om te laten liggen. Zeker als je hem snel zelf maakt met allerlei lekkers erop.

Pompoenbrood met roomboter

OMG wat ziet dit brood er lekker uit! Zeker met een lik roomboter erop. Het pompoen-maisbrood van The Memory Factory lijkt mij een paradestuk op de ontbijt/lunch/brunch tafel en zelfs bij de borrel. Wat zou ik deze graag proeven!

Broodje kip

Echte mannen mogen dan biefstuk eten, wij eten als gezin ook graag een broodje kip. Lekker bereid op Oosterse wijze met wat paddestoelen en kappertjes. Jammie!

Back to top button