GeldVrije tijdZakelijk

Hoe kun je geld verdienen met social media?

Facebook

Facebook is het grootste online netwerk dat er bestaat. Eind 2014 had Facebook maar liefst 1,390 miljoen gebruikers wereldwijd. 9,2 miljoen van deze gebruikers kwamen uit Nederland. Aan deze grote hoeveelheid mensen valt op diverse manieren geld te verdienen. Enkele mogelijkheden om geld te verdienen met Facebook zijn advertenties op Facebook en Facebook apps maken. Of influencer marketing, lees hierover meer bij Instagram.

Instagram

Foto’s en videos delen met vrienden en anderen, dat is het idee achter Instagram. Instagram gebruikers plaatsen foto’s en videos van dingen in hun leven of van zichzelf. Er zijn wereldwijd 300 miljoen maandelijks actieve gebruikers op het social network, waarvan ongeveer 1,4 miljoen zich in Nederland bevinden. Instagram is dan ook een interessant social media om geld mee te verdienen. Hier zijn verschillende manieren voor, de meeste bekende vorm is influencer marketing. Als jij een groot bereik hebt (groot aantal volgers) dan willen bedrijven graag met jou gaan samenwerken zodat jij tegen betaling hun producten onder jouw volgers gaat promoten!

Youtube

Op YouTube kunnen gebruikers eigen video’s plaatsen over van alles en nog wat. Allerlei soort filmpjes zijn er te vinden, zoals tutorials, covers en bloopers. Deze filmpjes worden dagelijks door miljoenen mensen bekeken. Hier valt natuurlijk aan te verdienen. Bij Youtube kun je geld verdienen doordat er advertenties rondom jouw video’s geplaatst worden. Je krijgt dan per 1000 views een bepaald bedrag. Heb jij een groter kanaal? Dan kun je ook benaderd worden door bedrijven om samenwerkingen op te zetten waarbij zij jou betalen om bijvoorbeeld hun producten te tonen in jouw video.

Twitter

Gebruikers van Twitter kunnen berichten van 140 tekens plaatsen. Daarnaast is het mogelijk om andere gebruikers te volgen en hierdoor gevolgd worden.  Twitter heeft 288 miljoen maandelijks actieve gebruikers. In Nederland zijn er 3,5 miljoen gebruikers van deze social media. Twitter is in Nederland kleiner en ook geld verdienen met Twitter is minder bekend.

Pinterest

Pinterest is een online prikbord waarop gebruikers diverse soorten online content kunnen plaatsen. Via verschillende moodboards (onderwerpen van een prikbord) kunnen ze voor hun interessante content pinnen. Andere gebruikers kunnen dit zien. Gebruikers kunnen elkaar onderling volgen, maar dit is niet per se nodig om andere prikborden te zien. Pinterest heeft zeker 70 miljoen gebruikers, waarvan het ruime merendeel maandelijks actief is. Via Pinterest kun je bijvoorbeeld geld verdienen door affiliate marketing. De pins op jouw bord hebben een affiliate link en als iemand hierop klikt en vervolgens iets koopt op de website waar de affiliate link naar verwijst, dan krijg jij hierover een commissie.

Schakel grafisch ontwerpers in

Geld verdienen op social media met behulp van grafisch ontwerpers begint met het creëren van aantrekkelijke visuele content. Deze professionals kunnen opvallende afbeeldingen, infographics en advertenties maken om je merk te promoten. Dit verhoogt de betrokkenheid van je volgers en trekt potentiële klanten aan. Daarnaast kunnen grafisch ontwerpers helpen bij het ontwikkelen van merkconsistentie, wat vertrouwen opbouwt. Door het vergroten van je online aanwezigheid en het aantrekken van meer klanten, kan je uiteindelijk geld verdienen via advertenties, affiliate marketing, productverkoop of sponsoring op social media. Het investeren in professioneel grafisch ontwerp kan zich dus vertalen in financieel succes.

Related Articles

Back to top button