Wonen

Drie voordelen van zitzakken

Als je je huis opnieuw gaat inrichten dan is zitmeubilair hier een belangrijk onderdeel van. Zo kun je kiezen uit stoelen, fauteuils en banken. Misschien denk je er niet meteen aan, maar ook zitzakken zijn een optie! Dit zitmeubilair is nog steeds heel erg populair. Waarom? Wij vertellen je drie voordelen van zitzakken.

Makkelijk te verplaatsen

Zitzakken zijn meestal gevuld met korrels. Vaak zijn dit EPS-korrels, een materiaal dat heel licht is, lang meegaat en zich naar je lichaam vormt voor lekker zitresultaat. Doordat de vulling van een zitzak zo licht is, zijn ze ook makkelijk te verplaatsen. Heb jij bijvoorbeeld een zitzak zwart voor je kind? Dan kun je deze overdag in de woonkamer neerzetten en ’s avonds makkelijk opruimen door deze naar de kinderkamer te verhuizen!

Kan mee naar buiten

Een ander voordeel van zitzakken is dat er ook speciale zitzakken zijn die mee naar buiten kunnen. De hoes van dit soort zitzakken is meestal gemaakt van polyester. Bovendien is er dan gekozen voor een extra goede kwaliteit die zowel tegen regen als tegen fel zonlicht kunnen. Zitzakken voor buiten kopen kan handig zijn als je wat extra plekken om te chillen wilt creëren in je eigen tuin. Maar je kunt ze ook gebruiken in het park, op de camping of op het strand!

Verwisselbare hoes

Een ander groot voordeel – iets wat de meestal stoelen en banken niet hebben – is dat een aantal zitzakken een losse hoes hebben. Dit is ten eerste handig voor als er een vlek in je zitzak zit en je de hoes wilt loshalen om te wassen. Maar het is ook handig voor als je de zitzak van een nieuwe hoes in een andere kleur wilt voorzien. Zo kun je met een weinig moeite en weinig kosten je zitzak een heel nieuw leven inblazen en je draai aan je interieur geven.

Zoals je ziet heeft de zitzak dus een aantal voordelen die ander zitmeubilair misschien niet zo snel heeft. Ga op zoek naar de zitzak die jij t leukste binnen jouw interieur vindt passe

 

Back to top button