Eten & Drinken

Belangrijke boodschappen om in huis te halen

In elk huishouden zijn er natuurlijk net weer even andere producten aanwezig. Toch zijn er zeker veel producten te bedenken die in vrijwel elk huishouden terugkomen. Ze bevatten essentiële voedingsstoffen, zijn smaakvol of lang houdbaar: er zijn genoeg redenen te bedenken. Zet déze items standaard op je boodschappenlijstje.

Koffie

Kun je de dag ook niet beginnen zonder koffie? Je bent niet de enige! Zorg daarom dat je altijd een voorraad van je favoriete koffie in huis hebt. Koffie bestellen kan eenvoudig online, zodat je direct genoeg in kunt slaan. Je kunt het immers een langere tijd bewaren. Ga voor een merk dat je al kent, om voor een vertrouwde smaak te kiezen. Of probeer juist van tijd tot tijd nieuwe koffie. Er zijn veel populaire smaken om uit te kiezen, zoals de koffie van Segafredo. En haal natuurlijk het type koffie in huis dat jij nodig hebt: of het nu gaat om gemalen koffie, koffiebonen, koffiecups of koffiepads.

Thee

Naast koffie drinken we ook vaak thee. Handig: thee is, net als koffie, lang te bewaren. En je kunt uit een heleboel verschillende smaken kiezen! Haal jouw favoriete theesoorten in huis. Van zoete fruitthee tot subtiele groene thee.

Zuivelproducten

Voor ontbijt of om gedurende de dag te nuttigen: zuivel komt vaak van pas. Denk aan yoghurt, melk of kaas – een paar van de opties. Je kunt er flink mee variëren: maak de ene keer iets zoets, de andere keer iets hartigs. En soms kun je ook best voor een traktatie gaan, zoals vla met een zoet smaakje.

Brood en broodbeleg

Als ontbijt, lunch of tussendoortje: brood kun je eigenlijk de hele dag door eten. Een brood is in de meeste huishoudens snel op, wat het dus een must have maakt op het boodschappenlijstje. Hoe jouw favoriete broodsmaak eruitziet, is natuurlijk aan jou om te bepalen.

Maar wat doe je dan op brood? Precies: haal beleg in huis! Van hartig tot zoet beleg, houd het lekker afwisselend. Als je brood meeneemt naar school of werk, is het slim om te kiezen voor een variant die goed blijft zitten onderweg.

Fruit en groenten

We hebben per dag twee stuks fruit nodig! Daarom mag fruit ook niet ontbreken op de boodschappenlijst. Lekker én gezond.

Met alleen fruit ben je er nog niet: zorg tevens dat je voldoende groenten inslaat. Om mee te koken, maar net zo goed als tussendoortje. Hoe meer je ervan eet, hoe beter.

Olie

Om te koken, om een salade smaak mee te geven of om sauzen te maken: olie komt altijd van pas. Voor een neutrale smaak kies je voor bijvoorbeeld zonnebloemolie. Maar soms is olie met wat meer smaak wenselijk. Ga in dat geval voor olijfolie – een ware favoriet als het aankomt op oliesmaken.

Pasta en rijst

Pasta of rijst vormt de basis voor een heleboel gerechten. Daarom is het een nuttige toevoeging aan de boodschappenlijst. Je kunt het ook nog eens lang bewaren!

Aardappelen

Worden er in jouw huishouden veel aardappelen gegeten? Zet ze dan zeker op het boodschappenlijstje. Je kunt ze koken, bakken of in de oven stoppen: wissel dit lekker af. Zo vervelen je maaltijden nooit!

Back to top button